Actueel

Mededelingen

 • Steunbetuiging vliegtuigramp Oekraïne

  (23-07-2014)

  Met grote verslagenheid hebben ook wij kennis genomen van de vliegramp die zich donderdagmiddag voltrok boven Oekraïens grondgebied.

  Het College van Burgemeester en Wethouders en de medewerkers van de gemeente Woudenberg leven intens mee met de familie en vrienden van de slachtoffers. We wensen hen heel veel sterkte en kracht bij het verwerken van dit enorm tragische verlies.

  Meer info
 • Inkooptraject voor zorg in 2015 gestart

  (22-07-2014)

  Vanaf 1 januari 2015 is de gemeente Woudenberg zelf verantwoordelijk voor de nieuwe taken op het gebied van jeugdzorg (Jeugdwet), begeleiding en ondersteuning aan inwoners (Wmo) en de Participatiewet. Voor de inkoop van zorg op deze terreinen werkt Woudenberg samen met andere gemeenten in de regio. De gemeente Amersfoort coördineert dit proces en is nu gestart met de inkoopprocedure.

  Meer info
 • Medeleven vliegtuigramp Oekraïne

  (22-07-2014)

  Het medeleven van het gemeentebestuur van de gemeente Woudenberg gaat uit naar de families en nabestaanden van de slachtoffers van de vreselijke vliegtuigramp in Oekraïne. Inmiddels is bekend dat er geen inwoners uit de gemeente Woudenberg zijn omgekomen.

  Meer info
 • Dode vissen in de Beaufortvijver? Meldt dit bij de gemeente

  (22-07-2014)

  Door het warme weer is er in de Beautfortvijver naast het gemeentehuis een te laag zuurstofgehalte. De kans bestaat dat veel vissen zullen sterven. Om het zuurstofgehalte weer naar een normale waarde te brengen, wordt het water nu belucht. Op dit moment worden ook de andere vijvers binnen Woudenberg door de medewerkers van de buitendienst continu gecontroleerd. Dode vissen worden direct verwijderd om te voorkomen dat andere vissen ook sterven. Wilt u het daarom doorgeven als u dode vissen in het water ziet liggen? Dit kan door te bellen met het telefoonnummer 14033.

 • Strengere controles om alcoholmisbruik bij jongeren te voorkomen

  (21-07-2014)

  Welke gezondheidsrisico’s lopen jongeren onder de 18 jaar bij het gebruik van alcohol? Op welke manier kan de gemeente samen met de horeca alcoholmisbruik voorkomen? Hoe zorgt de gemeente ervoor dat de drank- en horecawet nageleefd wordt? Dit zijn enkele voorbeelden van onderwerpen uit het preventie- en handhavingsplan dat de gemeenteraad op 10 juli 2014 heeft vastgesteld.

  Meer info
 • Zegheweg afgesloten van 21 juli t/m 17 augustus

  (17-07-2014)

  Van 21 juli tot en met 17 augustus is de Zegheweg in verband met werkzaamheden afgesloten voor doorgaand verkeer.

  Meer info
 • Zomersluiting studiecentrum ingeluid door wethouder De Kruif

  (11-07-2014)

  Maandag 7 juli was het de laatste lesdag in het studiecentrum. Vanwege de zomervakantie is het studiecentrum de komende maanden gesloten. Wethouder Pieter de Kruif sloot samen met cursisten, docenten en vrijwilligers het cursusjaar af en bedankte  iedereen voor hun inzet.

  Meer info
 • Daken met asbest met subsidie vervangen door zonnepanelen

  (11-07-2014)

  Vanaf 1 juli 2014 kunnen meer inwoners van het Woudenbergse buitengebied subsidie aanvragen voor het vervangen van hun asbestdaken door daken met zonnepanelen. Dan wordt de stimuleringsmaatregel ‘asbest eraf, zonnepanelen erop’ uitgebreid.

  Meer info
 • Beaufortpark het toneel voor schilderend Woudenberg

  (11-07-2014)

  Het Woudenbergse Beaufortpark was vrijdag 11 juli gevuld met schildersezels, doeken, verfbussen en kwasten. Tijdens de jaarlijkse buiten-schilderweek was het park het toneel voor schilderend Woudenberg. De kunstenaars gingen enthousiast te werk en lieten hun creativiteit de vrije loop. Met prachtige kunstwerken als resultaat.

  Meer info
 • Spreekuur wethouders vervalt in de zomervakantie

  (10-07-2014)

  Van 21 juli tot en met 25 augustus vervalt het spreekuur van de wethouders. Na de zomervakantie bent u weer van harte welkom tijdens de spreekuren.

 • Wilt u meedenken over de nieuwe website van de gemeente?

  (08-07-2014)

  De gemeente Woudenberg wil u graag beter online van dienst zijn. Daar hoort ook een nieuwe website bij, waar u makkelijk en snel kunt vinden wat u zoekt.

  Meer info
 • Burgerzaken gesloten maandagavonden 21 juli t/m 18 augustus

  (07-07-2014)

  Van 21 juli t/m 18 augustus 2014 is er géén avondopenstelling van het Loket Burgerzaken.

  Meer info
 • Besparen op energiekosten met behulp van de zonnekaart

  (04-07-2014)

  Op 23 juni werd de zogenaamde zonnekaart van de provincie Utrecht gelanceerd. Op deze kaart kunnen huiseigenaren zien of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. Ook inwoners van de gemeente Woudenberg kunnen op deze kaart de geschiktheid van hun huis voor zonnepanelen bekijken.

  Meer info
 • Samenwerking voor betere milieuveiligheid in de regio

  (04-07-2014)

  Op 30 juni is de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Utrecht van start gegaan. In deze nieuwe organisatie gaat de gemeente Woudenberg samen met de provincie en tien andere gemeenten uit de regio samenwerken op het gebied van vergunningverlening en toezicht en handhaving op het gebied van milieu.

  Meer info
 • Toets alleen 14033 om de gemeente te spreken

  (03-07-2014)

  De gemeente gebruikt het vijf-cijferige telefoonnummer 14033. Het nummer is onderdeel van een landelijke overheidscampagne die als doel heeft om de dienstverlening van gemeenten te verbeteren. Het 14+netnummer, voor Woudenberg 033, zorgt er voor dat burgers niet meer hoeven te zoeken naar het telefoonnummer. Al is het vijf-cijferige nummer nog wel even wennen.

  Meer info
 • Maak online 24 uur per dag uw afspraak

  (11-06-2014)

  Vanaf nu is het mogelijk om via onze website direct een afspraak te maken  voor het aanvragen van bijvoorbeeld een paspoort, rijbewijs of vergunning. U kunt nu een afspraak maken wanneer het u uitkomt. U hoeft niet meer te bellen. Na het maken van de afspraak ontvangt u op uw e-mailadres een bevestiging van de afspraak. Zodra u die hebt ontvangen is de tijd voor u gereserveerd. Heeft u vragen over de online agenda? Stuur dan een e-mail naar postbus@gemwoudenberg.nl of bel 14033 (toets alleen deze vijf cijfers in).

 • Spreekuur voor financiële problemen

  (09-05-2014)

  Voor professionele hulp bij financiële moeilijkheden kunnen Woudenbergers  terecht bij Lilian Kooistra van PLANgroep.  Zij werkt in opdracht van de Gemeente Woudenberg en volgde in maart haar voorganger  Sanne Born op. Samen met de inwoner gaat Lilian Kooistra op zoek naar een oplossing voor de eventuele financiële problemen.

  Meer info
 • RSS
Lees deze pagina voor