RSS Feeds uitleg

Plaarje muis in rss kleuren en logo

Wat is RSS?  
Via RSS wordt u automatisch geattendeerd op nieuwe actuele informatie. U kunt zelf aangeven van welke onderwerpen of thema’s u RSS-feeds wilt ontvangen. (RSS staat voor Really Simple Syndication.)

Waarom is RSS handig?
RSS kan veel werk uit handen nemen. Als u bijvoorbeeld vaak een groot aantal vaste websites bezoekt voor de meeste actuele informatie, dan moet u al deze sites afzonderlijk bezoeken. Abonneren op RSS betekent dat u via één programma de hoofdpunten van het nieuws van meerdere websites in een enkel scherm kan bijhouden.

Hoe werkt het?
Om een RSS-feed te kunnen lezen, heeft u een speciaal programma nodig. Deze zogenaamde RSS-readers (RSS-lezer) verschillen onderling. 
Een voorbeeld van een RSS-lezer is de RSS-lezer op de persoonlijke pagina van IGoogle. In de persoonlijke pagina klikt u onder het tabblab "items toevoegen" op " feeds of gadgets toevoegen". Vervolgens kopieert u het adres (URL) van de RSS uit het adresbalk in het daarvoor bestemde veld.  

www.woudenberg.eu Rss-feeds
Woudenberg.eu biedt verschillende pagina's met  feeds aan bijvoorbeeld in het onderdeel Nieuws en actualiteit. Herkenbaar met logo logo RSS Feed op de website bovenin het tekstveld.
Zo kunt u zichzelf ’abonneren’ op de feeds die uw interesse hebben. 

Ontbreekt  een pagina die zou willen volgen, meld dit in het Feedback formulier en als het technisch mogelijk is voegen we deze toe.

 

Meer informatie over RSS-feeds kunt u vinden op frankwatching

Lees deze pagina voor